Trump li se alătură lui Biden și Obama pentru a condamna bătaia „oribilă” a lui Tire Nichols: „Niciodată nu ar fi trebuit să se întâmple”

Fostul președinte Donald Trump s-a alăturat corului celor care au răspuns la înregistrările grafice de la camerele corporale a cinci ofițeri de poliție din Memphis care l-au bătut în mod repetat pe Tire Nichols, în vârstă de 29 de ani. Imaginile au fost făcute publice vineri, 27 ianuarie.

“Am crezut că este îngrozitor. Avea astfel de probleme. Era doar lovit. Acum asta nu ar fi trebuit să se întâmple”, a spus Trump în timpul unui interviu pentru The Associated Press sâmbătă.

Imaginile îi arată pe ofițeri lovind cu pumnii, lovind cu picioarele, pulverizându-le cu piper și degustând pe Nichols, un tată negru de 29 de ani și șofer de livrare, în urma unei opriri în trafic pe 7 ianuarie.

A murit trei zile mai târziu, pe 10 ianuarie. Ofițerii au fost acuzați de uciderea lui.

Ultimele cuvinte ale lui TIRE NICHOLS AUZITE ÎN ÎNREGISTRAREA BODYCAM recent lansate: „ÎNCERC DOAR să VIN ACASĂ”

Fostul președinte Donald Trump vorbește la un eveniment de campanie la Casa de Stat din Carolina de Sud, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în Columbia, SC

Fostul președinte Donald Trump vorbește la un eveniment de campanie la Casa de Stat din Carolina de Sud, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în Columbia, SC
(AP Photo/Alex Brandon)

Trump, care candidează pentru Casa Albă în 2024, a spus că auzirea lui Nichols strigând în mod repetat mama sa în timpul atacului a fost deosebit de dificilă. El a spus că a fost „un moment foarte trist”.

„Asta a fost într-adevăr punctul care m-a atras cel mai mult, să fiu sincer cu tine”, a spus fostul președinte.

Trump a spus că poliția din Memphis a făcut un „pas puternic” în desființarea unității de poliție SCORPION implicată în atac, care a fost creată pentru a viza infractorii violenți în zone afectate de criminalitate ridicată. SCORPION înseamnă Operațiunea infracțiunilor stradale pentru a restabili pacea în cartierele noastre.

ȘERIFUL TENNESSEE DESCHIDE O NOUĂ INVESTIGAȚIE ÎN DOI DEPUTĂȚI DUPĂ LANSAREA VIDEO TIRE NICHOLS BODYCAM

Acesta a fost dezactivat „permanent” ca urmare a incidentului din 7 ianuarie, au anunțat oficialii din Memphis.

Trump a numit, de asemenea, videoclipul „destul de concludent”, deoarece ofițerii se confruntă cu acuzații de crimă.

El a mai sugerat că încălcarea rutieră nu a fost motivația ofițerilor pentru bătaie.

„Uite, caseta poate nu a fost complet concludentă, dar, pentru mine, a fost destul de concludentă și a fost vicioasă, violentă și greu de crezut – din cauza unei încălcări rutiere”, a spus Trump.

Avertisment: conținutul videoclipului de mai jos este de natură grafică.

Trump a descurajat anterior protestele violente care au izbucnit în toată țara în vara lui 2020, după uciderea lui George Floyd de către poliție în Minneapolis, pe care a condamnat-o și el.

„Când începe jafurile, încep împușcăturile”, a scris Trump pe Twitter, stârnind reacții. Tweet-ul a fost, de asemenea, semnalat de Twitter ca glorificând violența.

REACȚIE RAPIDĂ DUPĂ ÎNREGISTRAREA POLIȚIEI DE ANVELOPE NICHOLS EMISE; „ACESTI BĂRBAȚI ERAU LUPTE DE STRADA”, Spune fostul polițist

Fostul președinte și-a apărat comentariile ca o încercare de a descuraja escaladarea, nu un apel de a-i împușca pe cei care jefuiesc.

Ulterior și-a centrat oferta de realegere din 2020 pe „legea și ordinea” și sprijinirea forțelor de ordine.

Fostul președinte Donald Trump a răspuns la înregistrările grafice de pe camera corporală ale ofițerilor de poliție din Memphis care l-au bătut pe Tire Nichols, un tată de culoare în vârstă de 29 de ani, care a murit ulterior din cauza rănilor sale.

Fostul președinte Donald Trump a răspuns la înregistrările grafice de pe camera corporală ale ofițerilor de poliție din Memphis care l-au bătut pe Tire Nichols, un tată de culoare în vârstă de 29 de ani, care a murit ulterior din cauza rănilor sale.
(BRENDAN SMILOWSKI/AFP prin Getty Images)

Trump, în timp ce era în funcție, a semnat un ordin executiv prin care încurajează practicile de poliție mai bune.

Fostul președinte Barack Obama a răspuns, de asemenea, la filmările cu camera corporală Tire Nichols.

Într-un tweet comun, Barack și Michelle Obama au spus că moartea lui Nichols este un „memento dureros” pentru America.

„Bătaia vicioasă și nejustificată a lui Tire Nichols și moartea sa definitivă în mâna a cinci ofițeri de poliție din Memphis este doar cel mai recent și dureros memento a cât de departe mai are de mers America pentru a remedia modul în care ne polițizăm străzile”, a spus cuplul.

Președintele Joe Biden a vorbit și el la videoclip.

„Inima mea este pentru familia lui Tire Nichols și pentru americanii din Memphis și din toată țara, care suferă de această pierdere extrem de dureroasă. Nu există cuvinte pentru a descrie durerea și durerea de a pierde un copil iubit și un tânăr tată”, a scris el în o declarație vineri seara.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *