Un mare rechin alb decapită un scafandru mexican, marcând primul atac mortal de rechin din 2023: raport

Primul atac mortal de rechin al anului a fost înregistrat în Mexic, după ce un bărbat care se scufunda în căutarea moluștelor a fost ucis într-un atac înfiorător de către un mare rechin alb, care a dus la decapitarea scafandrului.

Manuel Lopez făcea scufundări pentru moluște în Golful Tobari din Mexic, în Golful California, când a întâlnit un mare rechin alb de 19 picioare la o adâncime de aproximativ 50 de picioare în jurul orei 11:30 pe 5 ianuarie, site-ul web. TrackingSharks.com a raportat.

Alți doi pescari care erau alături de el în momentul atacului au spus că Lopez a fost decapitat.

„Se scufunda când animalul l-a atacat, smulgându-i impresionant capul și mușcând ambii umeri”, a spus Jose Bernal, un bărbat care vorbea pentru pescar, despre atac.

Supraviețuitorul atacului rechinului are misiunea de a proteja ACESTE ANIMALE: „FRICA POATE FI UN MOTIVATOR PUTERNIC”

Un mare rechin alb momeal de un ghid animal

Un mare rechin alb momeal de un ghid animal
((Fotografie de Alexis Rosenfeld/Getty Images))

Bernal a spus că scafandrii din zonă au fost avertizați anterior despre o prezență crescută a rechinilor în zonă și că majoritatea scafandrilor nu au ieșit pe apă în zilele premergătoare atacului.

Se pare că Lopez făcea scufundări cu o sursă de aer alimentată de suprafață, unde pompele compresoarelor trimit aer prin furtunuri conectate la scafandru care este, de asemenea, conectat la barcă cu frânghii legate.

O FEMEIE DIN CALIFORNIA DESCRĂ ATACUL RECHINULUI: „L-AM VĂZUT ÎMPĂRĂ PE PICIOUL MEU”

Marii rechini albi se adună sezonier în largul coastei insulei Guadalupe;  scafandrii se scufundă în cuștile de pe barca Nautilus Explorer pentru a înota în siguranță cu rechinii

Marii rechini albi se adună sezonier în largul coastei insulei Guadalupe; scafandrii se scufundă în cuștile de pe barca Nautilus Explorer pentru a înota în siguranță cu rechinii
(Fotografia de Dave J Hogan/Dave J Hogan/Getty Images)

TrackingSharks.com a raportat că deficitul de fructe de mare a cauzat o cerere crescută, ceea ce i-a motivat pe unii scafandri să înfrunte apele periculoase, în ciuda riscurilor din cauza dificultăților economice.

Marii rechini albi sunt răspândiți atât în ​​Marea Cortez, cât și în Golful California, în special în decembrie și ianuarie, când rechinii gestanti își fac drum spre ape pentru a se hrăni.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Această imagine nedatată publicată de Discovery Channel arată un mare rechin alb.

Această imagine nedatată publicată de Discovery Channel arată un mare rechin alb.
(Canal de descoperire prin AP)

Un scafandru în vârstă de 56 de ani a fost ucis în zonă în februarie anul trecut în timp ce se scufunda după scoici, iar un alt scafandru a fost ucis în zonă în 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *