Biden oferă credite fiscale pentru vehicule electrice cu o poză cu el într-un Hummer de lux care nici măcar nu se califică

Președintele Biden a apelat luni pe Twitter pentru a-și promova creditul fiscal pentru vehicule electrice. Cu toate acestea, în timp ce făcea asta, a atașat o poză cu el însuși într-una care nici măcar nu se califică pentru aceasta.

„În ceasul meu, marea călătorie rutieră americană va fi complet electrificată”, a scris Biden pe Twitter, cu o poză cu el într-un GMC Hummer EV, care costă de la 87.000 USD la aproape 110.000 USD, în funcție de model.

„Și acum, printr-un credit fiscal, poți obține până la 7.500 de dolari pe un vehicul electric nou”, a continuat el.

OFICIAL DE LA FED PREOCUPAT DE CĂ VEHICULELE ELECTRICE S-AR PUTEA DEVENI PREA GRE PENTRU SIGURANȚĂ

Hummer EV nu este eligibil pentru credit, deoarece SUV-urile și camioanele nu trebuie să depășească prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de un producător de 80.000 USD, potrivit Internal Revenue Service.

Hummer EV este, de asemenea, cu mult mai mult decât salariul mediu american. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, câștigurile săptămânale medii ale americanilor au fost de 1.085 USD pe săptămână în al patrulea trimestru al anului 2022. Această cifră ar pune salariul mediu american în jurul a 52.000 USD pe an.

Când a fost întrebat despre promovarea lui Biden a scumpului GMC Hummer EV care nu se califică pentru creditele fiscale, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Fox News Digital că președintele s-a angajat să reducă costurile vehiculelor electrice.

„Președintele Biden se angajează să reducă costul vehiculelor electrice pentru toți americanii și să aducă pe piață vehicule electrice mai accesibile”, a spus purtătorul de cuvânt. „Legea de reducere a inflației a președintelui reduce costurile pentru americani, inclusiv pentru vehiculele electrice și energia de acasă”.

Purtătorul de cuvânt a arătat, de asemenea, imagini cu Biden conducând un Jeep Wrangler electric și Ford F-150 Lightning, care se califică pentru credite.

REPUBLICANII DE SUPRAVEGHERE Avertizează că IMPINGEREA VEHICULUI ELECTRIC A LUI BIDEN VA BENEFICIA CHINEI ȘI VA DĂNU LOCURILOR AMERICANE

Președintele Joe Biden vorbește după ce a condus Jeep Wrangler 4xe Rubicon pe peluza de sud a Casei Albe din Washington, joi, 5 august 2021, în timpul unui eveniment despre mașini și camioane curate.

Președintele Joe Biden vorbește după ce a condus Jeep Wrangler 4xe Rubicon pe peluza de sud a Casei Albe din Washington, joi, 5 august 2021, în timpul unui eveniment despre mașini și camioane curate.
(AP Foto/Susan Walsh)

Biden, între timp, are o istorie în promovarea vehiculelor electrice scumpe. În timpul unui show auto de la Detroit din septembrie, Biden s-a urcat la bordul unui Cadillac LYRIQ, un SUV electric cu un preț de pornire de peste 60.000 de dolari.

„Știți cu toții că sunt un tip cu mașini”, a spus Biden la eveniment. „Sunt aici pentru că salonul auto și vehiculele de aici îmi oferă atât de multe motive să fiu optimist în ceea ce privește viitorul. Chiar serios. Doar privindu-le și conducându-le, îmi dau un sentiment de optimism, deși îmi place de asemenea viteza.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Reconstruim economia, o economie cu energie curată și o facem de jos în sus și de la mijloc”, a continuat el.

Thomas Catenacci de la Fox News contribuind la reportaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *