Coreea de Nord a relaxat restricțiile stricte împotriva epidemiei, potrivit ambasadei Rusiei

Ambasada Rusiei în Coreea de Nord spune că țara a relaxat controalele stricte ale epidemiei în capitala Phenian, care au fost plasate în ultimele cinci zile pentru a încetini răspândirea bolilor respiratorii.

Coreea de Nord nu a recunoscut oficial o blocare la Phenian sau o reapariție a COVID-19 după ce liderul Kim Jong Un a declarat o victorie disputată pe scară largă asupra coronavirusului în august, dar postările ambasadei Rusiei pe Facebook au oferit câteva priviri rare asupra infecțioasă a țării secrete. controlul bolii.

Ambasada a postat luni o notificare emisă de Ministerul de Externe al Coreei de Nord prin care îi informează pe diplomații străini că „perioada antiepidemică intensificată” impusă la Phenian de miercuri a fost ridicată de luni.

Săptămâna trecută, ambasada a declarat că autoritățile nord-coreene din domeniul sănătății au cerut misiunilor diplomatice să-și țină angajații în casă și, de asemenea, să le măsoare temperatura de patru ori pe zi și să raporteze rezultatele unui spital din Phenian. A spus că măsurile nord-coreene au fost ca răspuns la o creștere a „gripei și a altor boli respiratorii”, dar nu a menționat răspândirea COVID-19 sau restricțiile impuse cetățenilor obișnuiți.

Cu puțin timp înainte de această postare, NK News, un site de știri axat pe Coreea de Nord, a citat o notificare a guvernului nord-coreean pentru a raporta că oficialii din domeniul sănătății au impus un blocaj de cinci zile în Phenian în efortul de a stopa răspândirea bolilor respiratorii.

COREEA DE NORD NEGA FURNIZAREA DE ARME RUSIEI, NE AVERTEAZĂ CĂ TRĂCEM „LINIA ROSIE” TRIMIND TANQUE DE LUPTA ÎN UCRAINA

Presa de stat din Coreea de Nord nu a menționat nicio măsură preventivă legată în mod specific de COVID-19, deoarece a înăsprit restricțiile la Phenian săptămâna trecută. Dar miercuri, Agenția Centrală de Știri din Coreea de stat a declarat că lucrătorii nord-coreeni din domeniul sănătății și-au „dublat” eforturile pentru a preveni răspândirea bolilor infecțioase și pentru a menține ferm o „atmosferă antiepidemică” în întreaga societate pentru a face față „înrăutățirii zilnice”. criza de sănătate mondială”.

„(Lucrătorii din domeniul sănătății) își îndreaptă eforturile principale către consolidarea barierei anti-epidemice și intensificarea examinării medicale și dezinfectării pentru a preveni apariția și răspândirea bolilor respiratorii virale, inclusiv gripa”, a spus agenția. „De asemenea, fac o rutină zilnică măsurarea temperaturilor și sterilizarea mâinilor oamenilor în locuri aglomerate și asigurarea acurateței examinării medicale”.

Nord-coreenii vizitează statuile defuncților lideri Kim Il Sung și Kim Jong Il la Phenian, Coreea de Nord, pe 22 ianuarie 2023. Ambasada Rusiei în Coreea de Nord spune că țara a ușurat controalele epidemice care au fost plasate pentru a încetini răspândirea bolilor respiratorii. boli.

Nord-coreenii vizitează statuile defuncților lideri Kim Il Sung și Kim Jong Il la Phenian, Coreea de Nord, pe 22 ianuarie 2023. Ambasada Rusiei în Coreea de Nord spune că țara a ușurat controalele epidemice care au fost plasate pentru a încetini răspândirea bolilor respiratorii. boli.
(AP Photo/Cha Song Ho, fișier)

Este dificil să obțineți o citire a situației virusului din Coreea de Nord, deoarece țara a fost închisă strâns de la începutul anului 2020, oficialii impunând controale stricte la frontieră, interzicând turiștii și lucrătorii umanitari și eliminând diplomații în timp ce se străduiesc să-și protejeze sistemul de sănătate sărac.

Admiterea de către Coreea de Nord a unui focar de COVID-19 în mai anul trecut a venit după ce a petrecut 2 ani și jumătate respingând ofertele externe de vaccinuri și alte ajutoare, susținând cu fermitate că sistemul său socialist își protejează populația de un virus „diabolic” care a ucis milioane de oameni în alte părți. .

Ministerul Unificării din Coreea de Sud, care se ocupă de afacerile inter-coreene, a declarat că numărul misiunilor străine care sunt active în prezent în Coreea de Nord va fi de 10 sau mai puțin, o listă care include misiunile Chinei, Vietnamului și Cubei împreună cu ambasada Rusiei.

În ultimele săptămâni, presa de stat nord-coreeană a subliniat vigilența împotriva unei posibile reapariții a COVID-19. Ziarul oficial Rodong Sinmun, care a descris anterior campania anti-virus drept „prioritatea nr. 1” în afacerile naționale, a cerut nord-coreenilor să mențină luni „un sentiment de criză ridicată”, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în țările vecine. .

KIM JONG UN din Coreea de Nord crește tensiunile, arată că s-a aliniat cu RUSIA, CHINA

Unii analiști spun că Coreea de Nord ar putea lua măsuri preventive în timp ce se pregătește să organizeze evenimente publice uriașe la Phenian – posibil chiar săptămâna viitoare – pentru a glorifica conducerea autoritara a lui Kim și extinderea programului său de arme nucleare și rachete.

Imaginile comerciale recente din satelit au indicat pregătiri pentru o paradă militară masivă la Phenian, probabil pentru cea de-a 75-a aniversare a înființării Armatei Populare Coreene care are loc pe 8 februarie – o ocazie pe care Kim ar putea-o folosi pentru a-și prezenta colecția în creștere de rachete cu capacitate nucleară.

Imaginile din satelit realizate vineri au indicat continuarea practicilor de paradă la un loc de antrenament din sud-estul Phenianului, în ciuda blocării raportate, potrivit 38 North, un site web specializat în studiile Coreei de Nord. Dar nu au fost văzute activități în Piața Kim Il Sung din partea centrală a orașului, unde țara găzduiește de obicei parade militare, se arată în raport.

Unii experți externi au legat focarul de COVID-19 din Coreea de Nord din 2022 de o paradă militară masivă din aprilie, în care Kim a promis că va accelera dezvoltarea armelor nucleare și a amenințat că le va folosi dacă va fi provocat.

Coreea de Nord susține că nu a avut niciun caz confirmat de COVID-19 din 10 august, când Kim a folosit o conferință politică majoră pentru a declara că țara a eradicat coronavirusul, la doar trei luni după ce țara a recunoscut un focar de omicron.

În timp ce Kim a susținut că pretinsul succes al țării împotriva virusului va fi recunoscut ca un miracol global al sănătății, experții cred că Coreea de Nord a manipulat dezvăluirile despre focarul său pentru a-l ajuta să-și mențină controlul absolut.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Din mai până în august, Coreea de Nord a raportat aproximativ 4,8 milioane de „cazuri de febră” în populația sa de 26 de milioane, dar a identificat doar o parte dintre acestea ca fiind COVID-19. Experții spun că numărul oficial de morți din țară, de 74, este anormal de mic, având în vedere lipsa țării de instrumente de sănătate publică.

Coreea de Nord a insistat în mod îndoielnic că rivala Coreea de Sud este responsabilă pentru focarul său de COVID-19, spunând că virusul a fost transportat de pliante de propagandă anti-Pyongyang și alte materiale transportate peste graniță cu baloane lansate de activiști civili sud-coreeni. Coreea de Sud a respins aceste afirmații ca fiind neștiințifice și „ridicole”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *