Crăciunul, Paștele eliminate din calendarul academic al Școlii de Economie din Londra: „Biserica de trezire” a preluat conducerea

London School of Economics din Marea Britanie elimină termenii creștini istorici din calendarul său academic, în încercarea de a reflecta mai bine caracterul său „internațional”.

LSE renunță la Ziua Iarbănească, Crăciunul, Postul și Paștele drept nume pentru termenii și vacanțele sale, care vor fi redenumite anul viitor drept „termen de toamnă”, „vacanță de iarnă”, „termen de iarnă” și, respectiv, „vacanță de primăvară”, potrivit Telegraful.

„Aceste nume noi folosesc o terminologie mai accesibilă și mai recunoscută pe scară largă și reflectă mai bine natura internațională a comunității noastre și angajamentul nostru global mai larg”, a spus școala într-un comunicat. Multe universități britanice și-au numit în mod tradițional termenii academici după sărbătorile creștine.

AMBASADORA ISRAELIEI ÎN Marea Britanie S-A GRABIT ȘI DIN LSE ÎN PIMPUL PROTESTULUI ÎNCHIS PENTRU APARIȚIA EI

London School of Economics se confruntă cu reacții negative pentru eliminarea termenilor creștini din calendarul său academic începând cu anul viitor.

London School of Economics se confruntă cu reacții negative pentru eliminarea termenilor creștini din calendarul său academic începând cu anul viitor.
(VictorHuang prin Getty Images)

Toby Young, secretarul general al Uniunii pentru Libertatea de Expresie, a criticat LSE pentru decizia sa, potrivit LBC.

„Dacă acesta ar fi un efort de a seculariza LSE, aș fi înțelegător”, a spus el. „Dar, în realitate, reflectă faptul că LSE, la fel ca majoritatea universităților britanice, este sub influența unui nou cult religios – biserica lui Woke – care este mult mai dogmatic decât creștinismul”.

CREȘTINISMUL SĂ REDUCE LA RELIGIA MINORITĂRII ÎN ANGLIA, ȚARA GALĂ PENTRU PRIMA DĂRĂ ÎN RECORD: „NU E O SURPRIZĂ MARE”

“[LSE] este în robia unui nou cult religios – biserica din trezire – care este mult mai dogmatic decât creștinismul”.

— Secretarul general al Uniunii pentru libertatea de exprimare, Toby Young

Simon Calvert, care este director adjunct la The Christian Institute, a spus lui Young, spunând pentru The Telegraph: „Avertizăm de ani de zile că creștinii sunt împinși din piața publică, dar problema se înrăutățește”.

„Creștinii și cei cu vederi tradiționale se găsesc adesea tăiați sau hărțuiți. Este deosebit de ironic când acest lucru se întâmplă în instituții care au fost fondate inițial pe principii creștine și cu înzestrare de la binefăcători creștini”.

„Așadar, această decizie ridicolă a LSE de a remarca termenii academici tradiționali, prin eliminarea referințelor la calendarul Bisericii stabilite, este mai mult un nonsens care semnalează virtuți, care creează excluderea în numele incluziunii”, a adăugat Calvert.

BISERICA ANGLIA EMITĂ SCUZE FORMALE MEMBRILOR LGBTQ PE LUCRU PENTRU CĂSĂTORII DE ACEL SEX

London School of Economics and Political Science este o universitate publică de cercetare situată în Londra, Anglia, și un colegiu constitutiv al Universității federale din Londra.

London School of Economics and Political Science este o universitate publică de cercetare situată în Londra, Anglia, și un colegiu constitutiv al Universității federale din Londra.
(EYEPRESS prin Reuters Connect)

Calvin Robinson, un diacon anglican din Biserica separatistă Liberă a Angliei care a pretins hirotonirea sa în Biserica Angliei a fost „smulsă” din cauza opiniilor sale teologice conservatoare, a condamnat și mișcarea LSE ca o încercare de „albire a lui Hristos din calendar”.

„Trăim cu adevărat într-o Marea Britanie post-creștină și este urâtă”, a scris Robinson pe Twitter.

LSE nu a răspuns solicitării Fox News Digital de a comenta până la data publicării.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Numărul creștinilor în Anglia si Tara Galilor a scăzut sub jumătate din populație pentru prima dată în istoria recensământului, potrivit statisticilor guvernamentale publicate în noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *