DOJ „lucrează pentru a informa” Senatul Intel despre Biden, a declarat Trump

Departamentul de Justiție a declarat luni că lucrează cu comunitatea de informații pentru a determina cel mai bun mod de a informa Comisia de informații a Senatului cu privire la potențialele riscuri de securitate națională pe care președintele Biden și fostul președinte Trump au păstrat în mod necorespunzător înregistrările clasificate.

Președintele Comisiei de Informații a Senatului, Mark Warner, D-Va., și vicepreședintele senatorului Marco Rubio, R-Fla., au cerut informații despre înregistrările secrete confiscate din casa lui Trump din Mar-a-Lago în timpul raidului fără precedent al FBI din august. Warner și Rubio au cerut, de asemenea, DOJ să furnizeze informații similare cu privire la înregistrările clasificate descoperite la biroul lui Biden Penn Biden Center și la casa sa din Delaware.

BIDEN, TRUMP, PENCE SUPRAVAT PENTRU ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE, POTENȚIAL COMPLICARE OFERTE LA CASA ALBA PENTRU 2024

Procurorul general adjunct Carlos Uriarte a răspuns luni lui Warner și Rubio, spunând că Departamentul de Justiție „recunoaște interesul important de supraveghere al comisiei în chestiunile de informații”.

senatorul Marco Rubio

senatorul Marco Rubio
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Uriarte a reamintit că DOJ a lucrat „cu bună-credință” pentru a programa un briefing în septembrie 2022, dar a remarcat că, de atunci, „au existat evoluții semnificative, inclusiv numirea a doi consilieri speciali separati care să se ocupe de problemele respective”.

„Colaborăm cu Biroul Directorului de Informații Naționale pentru a sprijini furnizarea de informații care vor satisface responsabilitățile Comitetului fără a prejudicia investigațiile în curs de desfășurare a consiliului special”, a scris Uriarte, adăugând că procurorii atât în ​​chestiunile lui Biden, cât și în cazul Trump „sunt activ lucrează pentru a permite schimbul de informații cu Comitetul.”

Președintele Comisiei de Informații a Senatului, Mark Warner

Președintele Comisiei de Informații a Senatului, Mark Warner
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

„Departamentul așteaptă cu nerăbdare să continue să se angajeze cu Comitetul pentru a-și satisface nevoile, protejând în același timp interesele Departamentului”, a scris Uriarte.

Uriarte a subliniat „politica de lungă durată a DOJ de a menține confidențialitatea informațiilor cu privire la problemele deschise”.

DOJ SPUNE IORDANIEI INFORMAȚII PRIVIND DOCUMENTELE BIDEN, PROBE CĂTRE CONGRES AR PUNE INVESTIGAȚIA

„Interesul Comitetului de a supraveghea activitățile de informații ale națiunii trebuie să fie echilibrat cu atenție pentru a proteja conduita și integritatea investigațiilor de aplicare a legii”, a scris Uriarte luni, avertizând că „dezvăluirea informațiilor nepublice despre investigațiile în curs ar putea încălca cerințele statutare sau ordinele judecătorești, dezvăluie. hărțile de parcurs ale investigațiilor noastre și interferează cu capacitatea Departamentului de a aduna fapte, de a intervieva martorii și de a introduce urmăriri penale acolo unde este justificat.”

FBI a efectuat un raid fără precedent în dimineața devreme la reședința privată a lui Trump din Palm Beach, 8 august 2022, și a confiscat înregistrări clasificate.

Trump și echipa sa juridică contestă clasificarea și au susținut că cooperează cu Departamentul de Justiție și FBI înaintea raidului fără precedent din casa fostului președinte din Palm Beach.

JIM JORDAN LANGE PRIMA INVESTIGARE CA PREȘEDINTE JUDICIARĂ ÎN SCANDALUL DOCUMENTALELOR CLASIFICATE BIDEN

Pe 18 noiembrie, procurorul general Merrick Garland l-a numit pe fostul oficial al DOJ Jack Smith ca consilier special pentru a investiga problema înregistrărilor clasificate deținute la Mar-a-Lago.

Când l-a numit pe Smith, Garland și înalți oficiali DOJ efectuau simultan o evaluare internă a gestionării greșite de către președintele Biden a înregistrărilor clasificate. Acea revizuire și descoperirea înregistrărilor clasificate la biroul lui Biden nu au fost dezvăluite publicului până în ianuarie.

Înregistrările clasificate au fost găsite în birourile din Washington, DC, ale think tank-ului Penn Biden Center pe 2 noiembrie 2022, dar au fost dezvăluite publicului abia la începutul acestei luni.

Un al doilea depozit de documente clasificate a fost găsit, de asemenea, în garajul casei președintelui din Wilmington în decembrie, dar a fost dezvăluit publicului la începutul acestei luni, ceea ce l-a determinat pe Garland să-l numească pe fostul procuror Rob Hur pentru a servi drept consilier special.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Câteva zile mai târziu, în casa președintelui din Delaware au fost găsite alte documente clasificate.

DOJ a dezvăluit nivelul de clasificare al documentelor Trump deținute la Mar-a-Lago, dar refuză să dezvăluie nivelul de clasificare sau conținutul înregistrărilor clasificate descoperite în casa și biroul lui Biden.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a descoperit, de asemenea, înregistrări clasificate la casa sa din Indiana. Garland nu a apelat încă la un consilier special pentru a revizui chestiunea și nu este clar dacă va face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *