DOJ spune că Iordaniei dezvăluirea informațiilor despre documentele lui Biden ancheta către Congres ar pune în pericol investigația

Departamentul de Justiție i-a declarat luni președintelui Comitetului Judiciar al Camerei, Jim Jordan, că nu poate dezvălui informații legate de ancheta consilierului special privind păstrarea necorespunzătoare de către președintele Biden a documentelor clasificate, deoarece acest lucru ar putea pune în pericol ancheta.

Jordan, R-Ohio, a lansat prima investigație oficială în calitate de președinte al Comitetului Judiciar al Camerei privind „manipularea greșită” de către Biden a înregistrărilor clasificate și ancheta DOJ.

JIM JORDAN LANGE PRIMA INVESTIGARE CA PREȘEDINTE JUDICIARĂ ÎN SCANDALUL DOCUMENTALELOR CLASIFICATE BIDEN

Jordan a anunțat ancheta comisiei după ce procurorul general Merrick Garland l-a ales pe fostul avocat american Robert Hur ca consilier special pentru a investiga problema, trecând-o la o investigație oficială dintr-o simplă revizuire, pe măsură ce înregistrările mai clasificate au fost descoperite la domiciliul președintelui din Delaware.

Într-o scrisoare către Garland, Jordan și reprezentantul Mike Johnson, R-La., au cerut răspunsuri cu privire la numirea unui consilier special și au pus sub semnul întrebării presupusa ascundere a informațiilor de către DOJ. Jordan cere toate documentele și comunicările privind numirea lui Hur și între DOJ și FBI legate de materialele clasificate.

Departamentul de Justiție, condus de procurorul general Merrick Garland, a declarat că nu poate dezvălui informații despre ancheta documentelor clasificate deținute de președintele Biden.

Departamentul de Justiție, condus de procurorul general Merrick Garland, a declarat că nu poate dezvălui informații despre ancheta documentelor clasificate deținute de președintele Biden.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

Luni, procurorul general adjunct Carlos Uriarte a confirmat primirea de către DOJ a scrisorii lui Jordan și Johnson din 13 ianuarie, dar a explicat raționamentul nerespectării agenției. Uriarte a remarcat că Jordan a solicitat „informații nepublice care sunt esențiale pentru ancheta în curs de desfășurare a avocatului special”.

„Politica de lungă durată a Departamentului este de a menține confidențialitatea acestor informații cu privire la problemele deschise”, a scris Uriarte luni. „Această politică protejează interesul poporului american în administrarea justiției imparțială, nepasională și eficientă”.

GARLAND ARE „OPȚIUNI MULTIPLE” PENTRU MANIPULUI PROBE DE ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE PENCE, SUNT FOȘTII OFICIALII

Uriarte a adăugat că „dezvăluirea informațiilor non-publice despre investigațiile în curs ar putea încălca cerințele statutare sau ordinele judecătorești, ar putea dezvălui foile de parcurs ale investigațiilor noastre și ar putea interfera cu capacitatea Departamentului de a aduna fapte, de a intervieva martorii și de a introduce urmăriri penale acolo unde este justificat”.

El a adăugat că menținerea confidențialității protejează „drepturile legale, siguranța personală și interesele de confidențialitate ale persoanelor implicate în investigațiile noastre sau care ajută la acestea”.

Reprezentantul Jim Jordan a căutat informații de la DOJ cu privire la anchetă, dar i s-a spus că nu vor fi primite.

Reprezentantul Jim Jordan a căutat informații de la DOJ cu privire la anchetă, dar i s-a spus că nu vor fi primite.
(Ting Shen/Bloomberg prin Getty Images)

Uriarte a spus că, în timp ce Congresul „are un interes în mod clar legitim în a determina modul în care Departamentul aplică statutele, anchetele Congresului în timpul pendintei unei probleme reprezintă o amenințare inerentă la adresa integrității funcțiilor de aplicare a legii și a litigiilor ale Departamentului”.

„Dezvăluirile către Congres despre investigațiile active riscă să pună în pericol acele investigații și să creeze aparența că Congresul ar putea exercita presiuni politice necorespunzătoare sau ar putea încerca să influențeze deciziile Departamentului în anumite cazuri”, a scris el. „Hotărârile privind dacă și cum să se urmărească o problemă sunt și trebuie să rămână responsabilitatea exclusivă a Departamentului”.

Uriarte a citat comentariile lui Garland de la începutul acestei luni, când a spus că numirea lui Hur ca consilier special a subliniat „angajamentul departamentului față de independență și responsabilitate în chestiuni deosebit de sensibile și de a lua decizii indiscutabil ghidate doar de fapte și lege”.

BIDEN, TRUMP, PENCE SUPRAVAT PENTRU ÎNREGISTRĂRI CLASIFICATE, POTENȚIAL COMPLICARE OFERTE LA CASA ALBA PENTRU 2024

„Politicile Departamentului cu privire la dezvăluirea informațiilor privind investigațiile deschise servesc acelorași scopuri”, a scris el.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe Robert Hur ca consilier special pentru a investiga prezența documentelor cu marcaje clasificate găsite la casa președintelui Biden din Wilmington, Delaware și la un birou din Washington, DC.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe Robert Hur ca consilier special pentru a investiga prezența documentelor cu marcaje clasificate găsite la casa președintelui Biden din Wilmington, Delaware și la un birou din Washington, DC.
(AP Foto/Steve Ruark, fișier)

Citând reglementări federale, Uriarte a explicat că chestiunile legate de consilieri speciali sunt supuse unor reglementări specifice și „nu vor fi supuse supravegherii zilnice a niciunui oficial al Departamentului”.

Uriarte a spus că reglementările privind consiliul special „stabilesc proceduri pentru dezvăluirea anumitor informații către Congres la începutul și încheierea unei investigații a consilierului special, inclusiv o explicație a oricăror cazuri în care procurorul general a concluzionat că o acțiune propusă de consilierul special nu ar trebui urmată. pentru că a fost nepotrivit sau nejustificat”.

„Aceste reglementări guvernează conduita Departamentului în toate investigațiile Special Counsel și vor continua să guverneze dezvăluirile noastre în această chestiune”, a scris el.

DOJ CAPITĂ MAI MULTE DOCUMENTE CLASIFICATE DIN CASA LUI WILMINGTON A BIDEN DUPĂ CĂUTARE FBI DE 12 ORE

Prezența documentelor clasificate în casa și fostul birou al președintelui Biden este în curs de investigare.

Prezența documentelor clasificate în casa și fostul birou al președintelui Biden este în curs de investigare.
(Drew Angerer/Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Casa Albă a refuzat în mod repetat să comenteze conținutul înregistrărilor clasificate, precum și nivelurile clasificării, spunând în schimb că înregistrările „au fost predate autorităților competente și vor face parte din ancheta în curs”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *