Legenda hocheiului Bobby Hull, care a jucat pentru Blackhawks, a murit la 84 de ani

Legenda hocheiului Bobby Hull, care a câștigat o Cupă Stanley și a fost de 12 ori All-Star, care a jucat pentru Chicago Blackhawks, Winnipeg Jets și Hartford Whalers, a murit. Avea 84 de ani.

Nu a fost dată nicio cauză a morții.

Asociația absolvenților NHL și-a anunțat decesul luni.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTĂ ACOPERIRE SPORTIVĂ PE FOXNEWS.COM

Finala Cupei Stanley, Chicago Blackhawks Bobby Hull (9) în acțiune împotriva Montreal Canadiens, Montreal, CAN.

Finala Cupei Stanley, Chicago Blackhawks Bobby Hull (9) în acțiune împotriva Montreal Canadiens, Montreal, CAN.
(Melchior DiGiacomo/Sports Illustrated prin Getty Images)

„Asociația absolvenților NHL este profund întristată să afle că Bobby Hull a murit la vârsta de 84 de ani”, a scris organizația pe Twitter. „Bobby și-a început cariera în NHL cu @NHLBlackhawks în 1957. Va continua să joace 15 sezoane cu echipa, un sezon cu Winnipeg și altul cu Hartford, însumând 1.063 de meciuri din sezonul regulat.

„Hull a fost un jucător motivat care a oferit fanilor o experiență memorabilă la fiecare meci și i-a adus în picioare. La retragerea sa, „The Golden Jet” nu s-a grăbit niciodată să semneze fiecare autograf în calitate de ambasador pentru Blackhawks, unul dintre realizările lui preferate.

„Bobby a fost de trei ori câștigător al Trofeului Art Ross, câștigător al Trofeului Lester Patrick, de două ori câștigător al Trofeului Memorial Hart, câștigător al Trofeului Memorial Lady Byng, campion al Cupei Stanley, membru al Hocheiului Hall of Famer și unul dintre cei mai mari 100 de jucători din @NHL.

„Trimitem cele mai profunde condoleanțe familiei lui Bobby, prietenilor, foștilor coechipieri și organizației Blackhawks în această perioadă foarte dificilă.”

BROCK NELSON DE LA ISLANDERS Își SCOATE PROPRIUL DINE ÎN TIMPUL JOCULUI

FOX 32 Chicago a raportat moartea lui Hull, citând surse. Un grup de marketing sportiv cu care Hull a lucrat în trecut pentru sesiuni de autografe a raportat, de asemenea, moartea sa într-o postare pe Facebook.

„Cu mare tristețe anunțăm că prietenul nostru de multă vreme Bobby Hull a murit, la doar câteva săptămâni după împlinirea a 84 de ani”, a scris AM Sports Marketing Group. „Am fost destul de norocoși să împărtășim cu Bobby de multe ori de-a lungul anilor, multe povești, câteva trabucuri și multe sticle de roșu murdar.

„Am întâlnit multe legende în sport de-a lungul anilor. A existat un mare povestitor și om căruia i-a plăcut să fie alături de fanii săi până în ultimele sale zile. Un om care ar împărtăși o poveste sau trei cu oricine ar întreba despre hochei și viața lui uimitoare. povestea că a venit din nimic pentru a fi unul dintre cei mai buni jucători de hochei din toate timpurile.

“Nu îl vom uita niciodată pe Robert Marvin Hull. El a fost Legenda.”

Gordie Howe #9 și Bobby Hull #16 din Hartford Whalers se uită împotriva Montreal Canadiens în anii 1980 la Forumul de la Montreal din Montreal, Quebec, Canada.

Gordie Howe #9 și Bobby Hull #16 din Hartford Whalers se uită împotriva Montreal Canadiens în anii 1980 la Forumul de la Montreal din Montreal, Quebec, Canada.
(Denis Brodeur/NHLI prin Getty Images)

Blackhawks, Jets sau NHL nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a Fox News Digital.

Hockey Hall of Famer a devenit un superstar odată ce și-a pus picioarele sub el, la 19 ani, pentru Blackhawks. A jucat 15 ani la Chicago și a fost o constantă în echipa NHL All-Star. El a câștigat Trofeul Art Ross de trei ori ca lider al ligii la puncte și Trofeul Hart de două ori ca MVP al ligii.

CANUCKS FIRE BRUCE BOUDREAU CA ANTRENOR SEF, Îl numește pe RICK TOCCHET CA ÎNLOCUIT

El i-a ajutat să conducă Blackhawks la un titlu al Cupei Stanley în 1961.

Hull a făcut furori când a sărit la Asociația Mondială de Hochei pentru a juca pentru Jets, după ce a fost nemulțumit de plata lui în NHL. El a semnat un contract pe 10 ani în valoare de aproape 2 milioane de dolari și a primit un bonus de 1 milion de dolari.

NHL numește și o regulă după el. Regula Bobby Hull a interzis lamele curbate din cauza temerilor că ar răni portarii.

Hull a avut mai mulți copii cu prima sa soție, Joanne – Bobby Jr., Blake, Brett, Bart și Michelle. Brett Hull a câștigat o medalie de argint pentru SUA la Jocurile Olimpice din 2002. A jucat în NHL din 1985 până în 2006. Bart Hull a jucat fotbal la colegiu și profesional în CFL. Bobby Jr. și Blake au jucat fiecare în ligile canadiene de hochei, iar Michelle a fost patinatoare.

Bobby Hull a avut un copil, Jessica, cu a doua sa soție, Claudia, și un alt copil, Beth, cu o canadiană.

Fostul jucător și membru al Hockey Hall of Fame Bobby Hull de la Chicago Blackhawks salută fanii în timpul unei "covor rosu" eveniment înainte de meciul de deschidere a sezonului împotriva Pittsburgh Penguins la United Center pe 5 octombrie 2017 în Chicago, Illinois.

Fostul jucător și membru al Hockey Hall of Fame Bobby Hull de la Chicago Blackhawks îi întâmpină pe fani în timpul unui eveniment „covor roșu” înainte de meciul de deschidere a sezonului împotriva Pittsburgh Penguins la United Center pe 5 octombrie 2017 în Chicago, Illinois.
(Jonathan Daniel/Getty Images)

El și-a încheiat cariera ca cel mai bun marcator din toate timpurile lui Blackhawks și al doilea la goluri în carieră în WHA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

A fost inclus în Hocheiul Celebrității. în 1983.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *