Președintele Biden va vizita Maryland și va vorbi despre înlocuirea Baltimore și Potomac Tunnel

Ulysses S. Grant era încă președinte când muncitorii au terminat tunelul Baltimore și Potomac, care făcea legătura între Philadelphia și Washington prin călătorii feroviare pentru prima dată.

Dar 150 de ani mai târziu, tunelul care trece pe sub unele dintre cartierele rezidențiale din Baltimore este mai mult un punct de blocare decât un colac de salvare. Există o singură cale, iar trenurile trebuie să încetinească până la doar 30 mph pentru a naviga pe o viraj strâns la capătul sudic.

Este o problemă pe care președintele Joe Biden o cunoaște bine, după ce a făcut naveta de la Delaware la Washington cu Amtrak timp de decenii în timp ce era senator american. Săptămâna trecută și-a amintit că a mers pe toată lungimea tunelului, iluminat doar de lumini pe o sfoară în timp ce apa picura de pe acoperiș.

„Există o mare îngrijorare”, a spus el, „că o parte din ea s-ar putea prăbuși”.

Tunelul este programat să fie înlocuit cu ajutorul legislației de infrastructură bipartizane de 1 trilion de dolari susținută de Biden și intenționează să viziteze luni pentru a vorbi despre investiția masivă.

Odată finalizat peste un deceniu, noul tunel este de așteptat să aibă două șine și să permită trenurilor să circule cu mai mult de 100 de mile pe oră. Acesta va fi numit după Frederick Douglass, care a scăpat din sclavie în Maryland și a devenit un aboliționist proeminent. Proiectul total, care include podurile aferente și modernizarea echipamentelor, ar putea costa 6 miliarde de dolari.

BIDEN PATRONIZEAZĂ PUBLICUL, PARE A UITA DE NUMELE NOMINALITARULUI DEMOCRAT LA MARYLAND RALLY

Potrivit Casei Albe, Biden intenționează să anunțe contracte de muncă care au scopul de a ușura finalizarea tunelului și de a asigura salarii bune pentru lucrătorii din sindicat. De asemenea, Maryland a fost de acord să angajeze 450 de milioane de dolari pentru construcție.

Nu s-au acordat încă bani din legislația federală privind infrastructura. Cu toate acestea, legea semnată de Biden include 24 de miliarde de dolari pentru îmbunătățiri feroviare de-a lungul coridorului de nord-est și până la 4,7 miliarde de dolari ar putea fi furnizate pentru tunelul din Baltimore, acoperind majoritatea costului acestuia.

Un tren Amtrak iese din tunelul Baltimore și Potomac din Baltimore, Maryland, pe 15 septembrie 2015. Tunelul este de așteptat să fie înlocuit cu ajutorul legislației de infrastructură bipartizane de 1 trilion de dolari susținute de președintele Joe Biden.  El plănuiește să viziteze luni pentru a vorbi despre investiție.

Un tren Amtrak iese din tunelul Baltimore și Potomac din Baltimore, Maryland, pe 15 septembrie 2015. Tunelul este de așteptat să fie înlocuit cu ajutorul legislației de infrastructură bipartizane de 1 trilion de dolari susținute de președintele Joe Biden. El plănuiește să viziteze luni pentru a vorbi despre investiție.
(AP Foto/Patrick Semansky, fișier)

Gregg Weaver, în vârstă de 69 de ani, l-a cunoscut pe Biden în timp ce lucra ca dirijor în timpul unei cariere de 42 de ani la Amtrak. Când lucra în tura de dimineață într-un tren spre sud, uneori trebuiau să țină la Baltimore Penn Station din cauza problemelor din față la tunel.

— Cum arată? Întreabă Biden în timp ce se gândea la programul său de pe Capitol Hill.

SUNT GUVERNATORUL MARYLANDULUI. IATA DE CE „ARGUMENTUL DE ÎNCHIDERE” LUI BIDEN NU FUNCȚIONEAZĂ CU ALEGĂTORII DIN STATUL MEU

„Tunelul poate complica cu adevărat toată treaba”, a spus Weaver, care s-a pensionat în 2013. „Este un blocaj”.

Cât despre Biden, „a călărit atât de mult, probabil că a experimentat tot ce este de experimentat”, a spus Weaver.

Baltimore este prima dintre cele două călătorii ale lui Biden dedicate infrastructurii în această săptămână. Marți, va călători la New York pentru a vorbi despre planurile pentru un alt tunel feroviar nou, acesta sub râul Hudson.

„Va reduce timpul de navetă, va îmbunătăți siguranța, va face călătoriile mai fiabile”, a spus Biden.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Aproximativ 200.000 de oameni au călărit prin tunelul actual, care a fost terminat în urmă cu 113 ani, în fiecare zi lucrătoare înainte de pandemia de COVID-19. Dar pentru că există doar două piste, orice întreținere sau problemă amenință să restrângă grav călătoria.

Pe lângă construirea unui nou tunel, proiectul va reabilita versiunea existentă. A fost deteriorat de apa sărată corozivă care a inundat în timpul uraganului Sandy în 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *