Numiți-o, acționați în conformitate cu el, sancționați-o.
Acesta este punctul central al noului plan anunțat luni de prim-ministrul francez Elisabeth Borne pentru a învinge rasismul de lungă durată, antisemitismul și discriminarea de toate felurile.
Planul de patru ani începe cu educarea tinerilor cu o excursie anuală obligatorie la un Holocaust sau un alt loc memorial care să exemplifice ororile pe care le poate produce rasismul, deoarece „istoria alertează prezentul”, spune planul. Acesta include formarea profesorilor și funcționarilor publici cu privire la discriminare și întărirea capacității de a pedepsi pe cei denunțați pentru discriminare.
Vor fi emise mandate de arestare pentru cei care folosesc libertatea de exprimare în scopuri rasiste sau antisemite.
3 FOTBISTĂTORI FRANCEZI SUPUȚI LA ABUZURI RASIALE DUPĂ PIERDEREA LA CUPA MONDIALĂ
În mod neobișnuit, planul include combaterea discriminării împotriva țiganilor și a romilor.
„Nu va exista impunitate pentru ură”, a spus Borne, prezentându-și planurile, inclusiv 80 de măsuri, la Institutul Lumii Arabe.
Toleranța este în creștere, „dar ura s-a reinventat”, a spus ea.

Protestatarii fac gesturi în timpul unei demonstrații împotriva nedreptății rasiale ale poliției, pe 2 iunie 2020, la Paris. Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a anunțat un nou plan pe 30 ianuarie 2023, pentru a învinge rasismul, antisemitismul și discriminarea de toate felurile din țară.
(AP Photo/Michel Euler, File)
„Prima noastră provocare este să privim direct realitatea rasismului și antisemitismului și să nu cedem nimic celor care falsifică istoria, care ne rescriu trecutul, uitând sau deformând unele pagini”, a adăugat Borne.
Guvernul Franței a avut o serie de politici în ultimii ani pentru a se confrunta cu rasismul, antisemitismul și discriminarea. Totuși, numărul estimat al victimelor care au suferit cel puțin un atac rasiste, antisemite sau xenofobe a fost de 1,2 milioane pe an, potrivit Comisiei Naționale Consultative pentru Drepturile Omului.
FRANȚA SE LUPTE CU RASISMUL SISTEMIC ȘI CU NOUA LEGĂ A SECURITATII ÎN CUM PROTESTELE ROCK COUNTRY
Rețelele de socializare și o extremă dreaptă în ascensiune, temătoare de dispariția rădăcinilor creștine ale națiunii într-o Franță din ce în ce mai multiculturală, au adăugat noi dimensiuni luptei împotriva rasismului. Generații de cetățeni din fostele colonii din Africa de Nord și Africa de Vest, în cea mai mare parte musulmană, au dat națiunii o nouă față de peste decenii.
Kaltoum Gachi, un copreședinte al organizației anti-rasism MRAP, le-a spus celor prezenți la prezentare că un membru al familiei de 25 de ani, pe nume Kamel, a eșuat în căutarea îndelungată a unui loc de muncă la un producător de automobile – până când și-a schimbat numele în Kevin. .
Numele, adresele și înfățișarea au fost de multă vreme un obstacol pentru persoanele cu origini din afara Franței. Testarea regulată în locurile de muncă private și publice va face parte din noul efort anti-discriminare, deși metoda exactă este încă în curs de elaborare.
CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS
Borne a spus că planul ei va oferi victimelor rasismului și discriminării posibilitatea de a depune plângeri în afara unei secții de poliție și într-un mod „parțial anonim”. Ea nu a detaliat.
Planul lui Borne a evitat unele zone sensibile, în special nereușind să abordeze direct discriminarea și profilarea rasială în cadrul puternicei forțe de poliție a națiunii.