Rep. Carlos Giménez cere DHS să reconsidere posibilitatea de a permite șefilor patrulelor de frontieră să depună mărturie în fața Congresului

EXCLUSIV: Rep. Carlos Giménez, R-Fla., îi îndeamnă pe secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, să reconsidere posibilitatea de a permite patru oficiali înalți ai frontierei să depună mărturie în fața Congresului despre criza frontierei.

Într-o scrisoare obținută mai întâi de Fox News Digital, Giménez susține că americanii au fost martorii celei mai mari crize migratorii și de frontieră din memoria recentă.

„Această criză este absolut nesustenabilă și este un rezultat direct al politicilor eșuate de deschidere a frontierei [the Biden Administration] a urmărit”, spune Giménez în scrisoarea trimisă lui Mayorkas în urma unei întâlniri în persoană care a avut loc la Miami cu șeful DHS împreună cu reprezentanții Maria Salazar și Mario Diaz-Balart.

Fox News i se spune că este prima dată când Mayorkas ține o întâlnire de acest tip cu membrii GOP ai Congresului.

Carlos Gimenez, fost primar al orașului Miami-Dade, Florida.

Carlos Gimenez, fost primar al orașului Miami-Dade, Florida.
(Reuters)

Giménez, în scrisoarea sa, îi spune lui Mayorkas că poporul american a fost „îngrozit” că le-a refuzat agenților șef de patrulare Jason Owens, Gregory Bovino, Gloria Chavez și Patricia McGurk-Daniel „dreptul de a depune mărturie la o audiere în Congres despre modul în care agenții patrulei de frontieră din SUA se descurcă. criza și impactul crizei asupra misiunii lor de a securiza granița”.

TEXAS BILL AR NECESITA TITLUL 42 EXPULZIILE MIGRANȚILOR PÂNĂ LA MANDATELE COVID-19, RIDICAREA URGENȚEI

El continuă: „Vă îndemn să reconsiderați această decizie și să acordați agenților voștri șef de patrulare și onoraților ofițeri de aplicare a legii dreptul de a împărtăși experiențele lor cu poporul american”.

Giménez spune că a fost important ca poporul american să audă direct de la acești oficiali „despre protocoalele în vigoare, despre procese și despre prioritățile de zi cu zi de aplicare a legii de la cei de pe teren, care ne protejează țara”.

Secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas.

Secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas.
(Drew Angerer/Getty Images)

Fox News Digital a contactat Departamentul pentru Securitate Internă pentru comentarii.

Scrisoarea lui Giménez către Mayorkas vine după ce secretarul DHS a convocat duminică o întâlnire cu o delegație a Congresului din Florida de Sud pentru a discuta despre procesul de eliberare condiționat al departamentului pentru migranți cu sfârșitul Titlului 42, un ordin de sănătate publică care permite expulzarea rapidă a migranților pentru a opri răspândirea. de COVID-19.

Fox News Digital a fost informat că în timpul întâlnirii Mayorkas nu a putut răspunde la întrebările de bază puse de membrii GOP prezenți, inclusiv numărul de migranți ilegali care locuiesc în prezent în SUA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Administrația Biden a încercat să pună capăt titlului 42 anul trecut, dar a fost blocată de un judecător federal ca răspuns la un proces GOP. De atunci, s-a confruntat cu un proces diferit care cere oprirea expulzărilor, spunând că ordinul este ilegal. Acest proces este în fața Curții Supreme și probabil va fi decis în cursul acestui an.

Administrația a anunțat un nou program de eliberare condiționată pentru unii migranți, care a declanșat un proces din aproximativ 20 de state.

Administrația Biden a cerut sfârșitul titlului 42.

Administrația Biden a cerut sfârșitul titlului 42.

Administrația Biden a anunțat acel program pentru venezueleni în octombrie, care permitea unui număr limitat să zboare direct în SUA atâta timp cât nu intraseră ilegal, avea deja un sponsor în SUA și trecea anumite controale.

La începutul acestei luni, președintele Joe Biden a anunțat că programul se va extinde pentru a include haitiani, nicaragueni și cubanezi și că programul va permite până la 30.000 de persoane pe lună să intre în SUA. Permite migranților să primească permise de muncă și o autorizație de doi ani pentru locuiesc în SUA și a fost anunțat împreună cu o extindere a expulzărilor din titlul 42 pentru a include acele naționalități.

Adam Shaw de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *