Schiff și Whitehouse îl critică pe Meta pentru decizia de a-l permite lui Trump să revină pe Facebook, Instagram: „Inexplicabil”

Reprezentantul democrat Adam Schiff și senatorul Sheldon Whitehouse cer luni răspunsuri de la Meta cu privire la decizia gigantului rețelelor de socializare de a reintroduce fostul președinte Donald Trump pe Facebook și Instagram, considerând mișcarea drept „inexplicabilă”.

Meta, săptămâna trecută, a anunțat că va pune capăt suspendării lui Trump pe platformele sale, care a început după revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Într-o postare pe blog, Nick Clegg, președintele afacerilor globale la Meta, a declarat că suspendarea lui Trump va fi ridicată „în următoarele săptămâni”.

Dar Schiff, D-Calif. și Whitehouse, DR.I., critică Meta pentru decizia sa, spunând că fostul președinte nu ar trebui repus în funcție.

META ANUNȚĂ că Trump va fi reintrodus pe platformele FACEBOOK, INSTAGRAM

Schiff critică decizia lui Meta de a reintroduce Trump pe Facebook și Instagram.

Schiff critică decizia lui Meta de a reintroduce Trump pe Facebook și Instagram.
(Getty Images | Reuters)

„Pe baza declarațiilor anterioare ale lui Meta privind standardele pentru a permite lui Trump să revină pe platformă, contul său nu ar fi trebuit să fie restabilit”, au scris Schiff și Whitehouse într-o scrisoare către Clegg luni, susținând că Trump „a continuat să posteze conținut electoral dăunător pe Truth Social. asta ar încălca probabil politicile Facebook și avem toate motivele să credem că el va aduce și pe Facebook retorică conspirațională similară.”

Ei au adăugat: „Modul în care Facebook și-ar putea restabili contul, având în vedere tot conținutul suplimentar de pe Truth Social care ar fi dus probabil la o suspendare nou-nouță dacă ar fi fost pe platforma ta, este inexplicabil”.

TRUMP Spune că FACEBOOK „ARE NEVOIE DE NOI MAI MULT DECÂT AVEM NEVOIE DE EI”, ÎN CUM CAMPANIA SOLICITĂ REINSTARE

Schiff și Whitehouse i-au cerut lui Meta să ofere o informare despre eforturile companiei de a „a menține integritatea alegerilor și de a nu permite ca platforma lor să fie folosită pentru a răspândi teorii ale conspirației și minciuni electorale”.

Schiff și Whitehouse i-au cerut lui Meta să ofere un briefing despre eforturile companiei de a face "să susțină integritatea alegerilor și să nu permită ca platforma lor să fie folosită pentru a răspândi teorii ale conspirației și minciuni electorale."

Schiff și Whitehouse i-au cerut lui Meta să ofere o informare despre eforturile companiei de a „a menține integritatea alegerilor și de a nu permite ca platforma lor să fie folosită pentru a răspândi teorii ale conspirației și minciuni electorale”.
(Mykola Tys/SOPA Images | LightRocket prin Getty Images)

“[W]Consider că o parte a angajamentului Meta față de integritatea alegerilor ar trebui să fie asigurarea faptului că cei care mențin narațiunea nefondată și periculoasă a alegerilor din 2020 nu au voie sau încurajați să răspândească minciuna sub nicio formă”, au scris ei.

„Nu este clar în această decizie unde Meta va trasa granița „între conținutul care este dăunător și care ar trebui eliminat și conținutul care, oricât de dezgustător sau inexact, face parte din greșeala vieții într-o societate liberă” și noi ar aprecia foarte mult mai multă claritate în această chestiune.”

Senatorul Sheldon Whitehouse *Tom Williams/CQ Roll Call/Bloomberg prin Getty Images)

Senatorul Sheldon Whitehouse *Tom Williams/CQ Roll Call/Bloomberg prin Getty Images)

Compania de social media a luat prima măsură să-l blocheze pe Trump în urma revoltei din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA. Acea decizie a fost menținută de Consiliul de Supraveghere al platformei în mai 2021, deși consiliul a cerut Facebook să reexamineze suspendarea „nedeterminată” a lui Trump și „să decidă pedeapsa corespunzătoare”.

TRUMP Emite DECLARAȚIE DUPĂ ce META ANUNȚĂ sfârșitul interdicției de 2 ani a Facebook, permițându-i să revină pe platformă.

În iunie 2021, Meta Platforms a stabilit că va suspenda conturile sale de Facebook și Instagram pentru doi ani până în ianuarie 2023, moment în care compania va reevalua statutul fostului președinte.

„În lumina lui [Trump’s] încălcări, el se confruntă acum cu pedepse mai mari pentru infracțiuni repetate – sancțiuni care se vor aplica altor persoane publice ale căror conturi sunt restabilite din suspendări legate de tulburările civile în conformitate cu protocolul nostru actualizat”, a spus Clegg în postarea de pe blog săptămâna trecută.

FLASHBACK: TRUMP DECLUZĂ INTERDICȚIA FACEBOOK CA „RUȘINE TOTALĂ”, Spun că MARILE COMPANII TEHNICE „TREBUIE SĂ PLATEȘTE UN PRET POLITIC”

Clegg a recunoscut că „oamenii rezonabili” vor avea opinii diferite cu privire la decizia lui Meta de a permite lui Trump să revină pe platformele sale.

„Dar trebuia luată o decizie, așa că am încercat să o luăm cât de bine putem într-un mod care este în concordanță cu valorile noastre și cu procesul pe care l-am stabilit ca răspuns la îndrumările Consiliului de Supraveghere”.

Trump, reacționând la decizia lui Meta săptămâna trecută, a postat pe Truth Social, spunând: „FACEBOOK, care a pierdut miliarde de dolari din valoare de când mi-a „deplatformat” președintele tău preferat, eu, tocmai a anunțat că îmi restabilește contul”.

„Așa ceva nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui președinte în exercițiu sau altcuiva care nu merită pedeapsă!” a spus Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *