Scoția își schimbă politica privind trimiterea deținuților transgender la închisoare numai pentru femei: raport

După ce s-a confruntat cu presiuni pentru a interveni în transferul unui violator transsexual condamnat într-o închisoare pentru femei, guvernul Scoției a decis să nu mai transfere astfel de deținute cu antecedente de violență împotriva femeilor în închisoarea sa exclusiv pentru femei, potrivit rapoartelor.

Agence France-Presse, sau AFP, a raportat că decizia a fost luată la doar câteva zile după ce un violator a fost scos din închisoarea pentru femei.

Isla Bryson, 31 de ani, cunoscută anterior ca Adam Graham, din Clydebank, West Dunbartonshire, ajunge la Înalta Curte din Glasgow.  În urma unui proces de șase zile la Înalta Curte, un juriu a găsit-o pe femeia transgender vinovată de violarea a două femei când era bărbat: una în Clydebank în 2016 și una în Drumchapel, Glasgow, în 2019. Data fotografiei: luni, 23 ianuarie, 2023. Vezi povestea PA COURTS Bryson.  Creditul foto ar trebui să citească: Andrew Milligan/PA Wire (Foto de Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)

Isla Bryson, 31 de ani, cunoscută anterior ca Adam Graham, din Clydebank, West Dunbartonshire, ajunge la Înalta Curte din Glasgow. În urma unui proces de șase zile la Înalta Curte, un juriu a găsit-o pe femeia transgender vinovată de violarea a două femei când era bărbat: una în Clydebank în 2016 și una în Drumchapel, Glasgow, în 2019. Data fotografiei: luni, 23 ianuarie, 2023. Vezi povestea PA COURTS Bryson. Creditul foto ar trebui să citească: Andrew Milligan/PA Wire (Foto de Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)
(Fotografia de Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)

Unii oameni își fac griji că spațiile destinate exclusiv femeilor sunt compromise de cei care luptă pentru drepturile transgenderilor.

O FEMEIE TRANSGENDERĂ, CARE A PĂNDUT O FATĂ CA BĂRbat, A ACORDAT TRANSFERUL ÎN ÎNCHISOAREA PENTRU FEMEI ÎN SCȚIA: RAPORT

Sâmbătă, prizonierului trans violent Tiffany Scott i sa acordat permisiunea de a se transfera într-o închisoare scoțiană pentru femei, după ce cererile anterioare au fost respinse.

Scott este cunoscut ca unul dintre cei mai violenți deținuți din sistemul închisorii scoțian, a raportat Daily Record, și a reușit să urmărească o fată de 13 ani în timp ce era încarcerată sub o fostă identitate ca Andrew Burns, trimițându-i scrisori repetate.

În timp ce era încarcerat, Scott ar fi fost implicat în mai multe atacuri violente împotriva gardienilor, a unei asistente și a colegilor deținuți. De asemenea, s-a autovătămat încercând să se spânzure după ce și-a zdrobit hainele „rezistente la rupere” și i-a smuls un IV din braț.

Închisoarea HMP Low Moss din apropiere de Bishopbriggs, East Dunbartonshire, a fost deschisă o anchetă pentru crimă cu privire la moartea unui prizonier luni.  Fotografie PA.  Data fotografiei: joi, 9 ianuarie 2020. În urma unei examinări post-mortem, poliția a demarat acum o anchetă de crimă cu privire la moartea lui Darren Brownlie, în vârstă de 47 de ani.  Vezi povestea PA SCOTLAND Prizonier.

Închisoarea HMP Low Moss din apropiere de Bishopbriggs, East Dunbartonshire, a fost deschisă o anchetă pentru crimă cu privire la moartea unui prizonier luni. Fotografie PA. Data fotografiei: joi, 9 ianuarie 2020. În urma unei examinări post-mortem, poliția a demarat acum o anchetă de crimă cu privire la moartea lui Darren Brownlie, în vârstă de 47 de ani. Vezi povestea PA SCOTLAND Prizonier.
(Fotografia de Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)

Oficialii guvernului scoțian s-au confruntat, de asemenea, cu presiuni pentru a interveni în transferul Isla Branson, un alt violator condamnat, căruia i s-a acordat inițial aprobarea pentru o închisoare pentru femei. Decizia a fost ulterior anulată.

LEADERUL SCOȚIEI PLANULĂ DE A CONDUCE GUVERNUL BRITÁNIC ÎN TRIBUNA PENTRU LEGEA SCOȚIANĂ DE TRANSFORMARE DE GEN

Marți, Bryson a fost găsit vinovat că a violat două femei în 2016 și 2019, când era încă cunoscut sub numele de Adam Graham.

Înainte de pronunțarea sentinței de marți, Bryson a fost transferat într-o închisoare pentru femei, cunoscută sub numele de Cornton Vale. Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ordonat ca această decizie să fie anulată joi.

Problemele de securitate legate de prizonierii încarnați și identitatea lor de gen au apărut în urma unui proiect de lege de recunoaștere a genului care a fost adoptat în decembrie de membrii parlamentului scoțian. Proiectul de lege a fost apoi blocat la începutul acestei luni de guvernul britanic.

Premierul britanic POATE BLOCA LEGEA SCOȚIANĂ DE GEN, SUNTESTE REVIZIA GUVERNULUI „COMPLET RAZIONALĂ”

Oponenții proiectului de lege pe care Sturgeon l-a introdus pentru prima dată în urmă cu șase ani, care permite oamenilor să-și schimbe mai ușor identitatea de gen, au spus că nu oferă suficiente garanții în cazurile în care bărbații abuzivi ar putea profita de sistem.

AFP a raportat că ministrul scoțian al Justiției Keith Brown a ordonat o revizuire a practicilor actuale, întrucât subiectul este „foarte emoționant” și că „preocuparea publicului este de înțeles”.

Brown a avertizat împotriva stigmatizării femeilor transgender ca o amenințare inerentă pentru femei.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Bărbații prădători reprezintă un risc pentru femei”, a spus el.

Totuși, Brown a spus că anunțul de duminică nu are nimic de-a face cu legea blocată a recunoașterii genului din Scoția.

Caitlin McFall a contribuit la acest raport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *