Un atentat sinucigaș a ucis cel puțin 59 de persoane și a lăsat peste 150 de răniți într-o moschee din Pakistan

Un atentat sinucigaș cu bombă la o moschee din Pakistan a făcut luni cel puțin 59 de morți și peste 150 de răniți în orașul Peshawar, potrivit oficialilor.

Majoritatea victimelor au fost ofițeri de poliție. Nu era clar cum a reușit bombardierul să se strecoare în complexul zidit, care găzduiește sediul poliției din nord-vestul orașului Peshawar și este el însuși situat într-o zonă de înaltă securitate cu alte clădiri guvernamentale.

Sarbakaf Mohmand, un comandant al talibanilor pakistanezi, a revendicat atacul pe Twitter.

Înalt oficial al poliției din Peshawar, Saddique Khan, a declarat că salvatorii încearcă să ducă răniții la un spital local.

TRIBUNALUL PAKISTANI ACHITĂ UN OFIȚER DE POLIȚIE PENSIRAT, ALȚI 17 ÎN UCIREA UNUI MODEL ASPIRANT ÎN 2018

Ofițerii de poliție eliberează drumul ambulanțelor care pleacă după ce au transportat persoane rănite de la locul exploziei bombei.

Ofițerii de poliție eliberează drumul ambulanțelor care pleacă după ce au transportat persoane rănite de la locul exploziei bombei.

Atentatorul a efectuat atacul în interiorul moscheii, unde peste 300 de credincioși se rugau luni dimineață, potrivit oficialilor de poliție. Există temeri că numărul morților ar putea crește, deoarece multe dintre persoanele rănite erau listate în stare critică.

Impactul exploziei a prăbușit acoperișul moscheii, rănind oamenii din interior în timp ce aceasta a cedat.

FORȚELE SPECIALE DIN PAKISTAN RAID CENTRUUL DE POLIȚIE PENTRU A ELIBERA OSTAȚII, UCIȘE 33 DE MILITANȚI TALIBANI PAKISTANI

Soldații armatei și ofițerii de poliție eliberează drumul ambulanțelor care se grăbesc spre locul exploziei unei bombe.

Soldații armatei și ofițerii de poliție eliberează drumul ambulanțelor care se grăbesc spre locul exploziei unei bombe.

Ofițerul de poliție Meena Gul, care a supraviețuit atacului, a spus că se afla în interiorul moscheii când bomba a explodat. El a spus că aude strigăte și țipete după ce bomba a explodat.

Prim-ministrul Shahbaz Sharif a vizitat răniții din Peshawar și a promis „acțiune severă” împotriva celor din spatele bombardamentului. El și-a exprimat condoleanțe familiilor victimelor, spunând că durerea lor „nu poate fi descrisă în cuvinte”.

„Amploarea tragediei umane este de neimaginat. Acesta este nu mai puțin decât un atac asupra Pakistanului”, a scris Sharif pe Twitter.

Fostul prim-ministru Imran Khan a numit atentatul drept „atac terorist sinucigaș” într-o postare pe Twitter.

Stéphane Dujarric, purtătorul de cuvânt al Secretarului General al Națiunilor Unite, António Guterres, a lansat o declarație prin care condamnă atacul.

„Este deosebit de detestabil faptul că atacul a avut loc într-un lăcaș de cult”, se arată în declarație. „Libertatea de religie sau de credință, inclusiv capacitatea de a se închina în pace și securitate, este un drept universal al omului. Secretarul general transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor și dorește o recuperare promptă celor răniți”.

„Secretarul general reiterează solidaritatea Națiunilor Unite cu guvernul și poporul pakistanez în eforturile lor de a aborda terorismul și extremismul violent”, a continuat declarația.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Peshawar este capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, unde talibanii pakistanezi au o prezență puternică, iar orașul a fost scena unor atacuri dese militanți.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *