Un bărbat primește închisoare preventivă pentru uciderea unui ofițer al bisericii și rănirea a patru persoane în timpul atacului de la Algeciras

Curtea Națională a Spaniei a ordonat luni închisoarea preventivă a unui bărbat suspectat că a ucis un ofițer al Bisericii Catolice și a rănit alți patru în timpul unui atac cu maceta săptămâna trecută în orașul Algeciras, din sud.

Judecătorul de instrucție Joaquín Gadea a fost de acord cu cererea procurorului de închisoare fără cauțiune pentru Yassin Kanjaa.

După ce marocanul de 25 de ani a depus mărturie timp de peste o oră la o instanță din centrul Madridului, judecătorul a decis că ar trebui judecat pentru acuzații de omor din culpă și terorism.

Judecătorul a spus că Kanjaa a comis un atac jihadist, deși a spus că suspectul nu are legătură cu nicio organizație teroristă anume.

MANECIN PURTAT TRICOUL NEGRU DE JUCĂTOR GĂSIT ATÂNAT DE PODUL ÎN SPANIA; POLIȚIA SONDează POSIBILĂ CRIME DE URĂ

„Judecătorul înțelege că dovezile strânse susțin că activitatea desfășurată de Yassin Kanjaa poate fi clasificată drept un atac jihadista dirijat”, se arată într-un comunicat de presă al Înaltei Curți.

Colegii de apartament ai lui Kanjaa au spus poliției că suspectul a băut alcool și a fumat hașiș până la o schimbare radicală în urmă cu aproximativ o lună, când a început să asculte foarte frecvent înregistrările audio ale Coranului pe telefonul său.

Polițiștii au făcut o percheziție vineri la domiciliul suspectului, unde au găsit dispozitive electronice, documente și teaca pentru maceta folosită în atac.

Un atacator spaniol cu ​​maceta i s-a ordonat închisoare preventivă până la procesul său pentru terorism și omor din culpă.  Un judecător a aprobat cererea de închisoare fără cauțiune.

Un atacator spaniol cu ​​maceta i s-a ordonat închisoare preventivă până la procesul său pentru terorism și omor din culpă. Un judecător a aprobat cererea de închisoare fără cauțiune.
(Fox News)

Judecătorul a spus că nu ar trebui să existe cauțiune pentru Kanjaa din cauza riscului de fuga pe care îl prezenta, precum și a riscului ca acesta să ascundă dovezi sau să comită mai multe infracțiuni în așteptarea încheierii anchetei. Un proces ar putea dura luni de zile.

Poliția care investighează cazul a spus că probele timpurii arată că suspectul era instabil din punct de vedere psihologic și nu avea înregistrări ale poliției.

Atacul a avut loc miercuri seara, când Kanjaa ar fi sărit pe altarul bisericii Nuestra Senora de La Palma, mânuind o macetă. El a atacat un oficial al bisericii însărcinat să pregătească Liturghia în interiorul bisericii și l-a gonit în piața orașului înainte de a-l ucide.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Un preot pe care l-a rănit într-o altă biserică din apropiere, după ce o ceartă a fost eliberat vineri din spital.

Ministerul de Interne al Spaniei a declarat că Kanjaa se afla sub un ordin de deportare din iunie anul trecut din cauza statutului său de migrant neautorizat în Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *