Buttigieg promite că va „trage Norfolk Southern la răspundere”, pe măsură ce criticile cresc cu privire la răspunsul la deraierea trenului

Secretarul pentru Transporturi, Pete Buttigieg, a promis că va „trage Norfolk Southern la răspundere” duminică, pe fondul criticilor aspre față de răspunsul guvernului federal la deraierea trenului companiei la începutul acestei luni în Palestina de Est, Ohio.

Într-o scrisoare către directorul general al Norfolk Southern, Alan Shaw, Buttigieg a scris că calea ferată „trebuie să-și respecte angajamentul de a-și face locuitorii întregi” după ce un tren care transporta substanțe chimice toxice s-a prăbușit pe 3 februarie.

„Acesta este momentul potrivit pentru Norfolk Southern să ocupe o poziție de lider în industria feroviară, trecând la o poziție care se concentrează pe sprijinirea, nu contracararea, eforturilor de a ridica standardul reglementărilor americane privind siguranța feroviară”, a scris Buttigieg în scrisoare.

„Este imperativ ca compania dumneavoastră să fie clară și directă în angajamentul său de a avea grijă de rezidenți – acum și în viitor.”

Această fotografie făcută cu o dronă arată porțiuni dintr-un tren de marfă Norfolk Southern care a deraiat vineri seara în Palestina de Est, Ohio.

Această fotografie făcută cu o dronă arată porțiuni dintr-un tren de marfă Norfolk Southern care a deraiat vineri seara în Palestina de Est, Ohio. (Foto AP/Gene J. Puskar)

Un purtător de cuvânt al Norfolk Southern a declarat pentru Fox News Digital că au primit scrisoarea de la Buttigieg și o examinează.

CASA ALBA EXPLICĂ DE CE A REFUSĂ AJUTORAREA ÎN DEZASTRĂ PENTRU OHIO

Shaw a vizitat sâmbătă Palestina de Est și s-a întâlnit cu oficiali locali, cu angajații din Norfolk Southern care locuiesc în oraș și cu primii respondenți.

„În fiecare conversație de astăzi, am împărtășit cât de profund îmi pare rău că s-a întâmplat cu casa lor”, a spus Shaw într-o declarație sâmbătă. „Vom face lucrurile potrivite pentru a ajuta Palestina de Est să se recupereze și să prospere din nou”.

Aproximativ 50 de vagoane, inclusiv 10 care transportau substanțe chimice toxice, au deraiat în seara zilei de 3 februarie în Palestina de Est, un oraș mic de la granița Ohio-Pennsylvania.

Oficialii au efectuat o eliberare controlată de clorură de vinil din unele dintre mașini trei zile mai târziu pentru a evita o explozie, trimițând clorură de hidrogen și fosgen în aer.

CUM SĂ ȘTIȚI DACĂ AȚI FOST AFECTAT DE OTRAVIERE CHIMICĂ TOXICĂ – ȘI CE SĂ FACĂ

Buttigieg a fost luat la pilori de oficialii locali, rezidenții din Palestina de Est și parlamentarii de ambele părți ale culoarului pentru că a așteptat 10 zile pentru a aborda deraierea.

„Se fac progrese, dar avem un drum lung de parcurs, fără piatră neîntoarsă pentru a ne asigura că oamenii de aici primesc răspunsuri la întrebarea lor”, a declarat reprezentantul republican din Ohio Bill Johnson, care reprezintă Palestina de Est, pentru Fox News Digital. sâmbăta. — Îi dau secretarului Buttigieg un F… Adică nu a apărut.

O companie de mediu scoate peștii morți în aval de locul deraierii trenului care a forțat oamenii să fie evacuați din casele lor din Palestina de Est, Ohio, SUA, 6 februarie 2023.

O companie de mediu scoate peștii morți în aval de locul deraierii trenului care a forțat oamenii să fie evacuați din casele lor din Palestina de Est, Ohio, SUA, 6 februarie 2023. (REUTERS/Alan Freed ./Fișier foto)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Senatorul Joe Manchin, DW.Va., a declarat că „este inacceptabil că a fost nevoie de aproape două săptămâni pentru ca un oficial înalt al administrației să apară”.

„Îi îndemn pe președintele Biden, administratorul Regan și secretarul de transport Buttigieg să ofere o imagine completă a pagubelor și un plan cuprinzător pentru a se asigura că comunitatea este susținută în săptămânile, lunile și anii următori, iar acest tip de accident nu se va mai întâmpla niciodată, “, a spus Manchin într-o declarație.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *