Coreea de Nord trage rachete balistice după ce SUA efectuează exerciții militare cu Coreea de Sud și Japonia: „poligon de tragere”

Coreea de Nord a lansat luni dimineață mai multe rachete balistice în largul coastei de est a țării, la o zi după ce SUA au organizat exerciții militare comune cu Coreea de Sud și Japonia.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a numit SUA „cei mai răi maniaci” într-o declarație după cele mai recente lansări de rachete.

„Frecvența utilizării Pacificului ca poligon de tragere depinde de caracterul de acțiune al forțelor americane”, a spus Kim Yo Jong într-o declarație distribuită de presa de stat. „Suntem foarte conștienți de mișcarea loviturilor strategice ale forțelor americane înseamnă a fi de curând rapid în jurul Peninsulei Coreene”.

Această fotografie furnizată de guvernul nord-coreean arată ce spune o lansare de probă a unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-15 pe Aeroportul Internațional Phenian din Phenian, Coreea de Nord, sâmbătă, 18 februarie 2023. Conținutul acestei imagini este așa cum este furnizat și nu poate fi verificată independent.

Această fotografie furnizată de guvernul nord-coreean arată ce spune o lansare de probă a unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-15 pe Aeroportul Internațional Phenian din Phenian, Coreea de Nord, sâmbătă, 18 februarie 2023. Conținutul acestei imagini este așa cum este furnizat și nu poate fi verificată independent. (Agenția centrală de știri din Coreea/Serviciul de știri din Coreea prin AP)

Coreea de Sud și Japonia au detectat ambele lansări de rachete balistice luni dimineață, deși tipurile de rachete și traseele lor de zbor nu au fost imediat cunoscute.

COREEA DE SUD SE REFERE LA NORD CA „Inamicul nostru” PENTRU PRIMA DĂRĂ ÎN ȘASE ANI, PE CUM TENSIUNEA SE CRESCĂ

Sâmbătă, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 în ceea ce presa de stat a spus că este un test pentru a verifica capacitatea „fatală” de atac nuclear a țării.

ICBM a zburat pe o distanță de aproximativ 615 mile înainte de a ateriza în apele de pe coasta Japoniei.

În această fotografie oferită de Ministerul Apărării din Coreea de Sud, bombardierele B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA, în centru, avioane de luptă F-22 și avioanele de luptă F-35 ale Forțelor Aeriene Sud-coreene, în partea de jos, zboară deasupra Peninsulei Coreei de Sud în timpul unui exercițiu aerian comun în Sud Coreea, la 1 ianuarie 2023.

În această fotografie oferită de Ministerul Apărării din Coreea de Sud, bombardierele B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA, în centru, avioane de luptă F-22 și avioanele de luptă F-35 ale Forțelor Aeriene Sud-coreene, în partea de jos, zboară deasupra Peninsulei Coreei de Sud în timpul unui exercițiu aerian comun în Sud Coreea, la 1 ianuarie 2023. (Ministerul Apărării din Coreea de Sud prin AP, File)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

SUA au zburat duminică cu bombardiere supersonice cu rază lungă de acțiune, ca reacție la acel test de sâmbătă, cu avioane de luptă sud-coreene escortând bombardiere americane B-1B.

Coreea de Nord a lansat anul trecut un record de 90 de rachete, deși testul ICBM de sâmbătă a fost prima lansare de la 1 ianuarie.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *