Părinții cer răspunsuri după ce o femeie transsexuală joacă cricket împotriva fetelor de doar 12 ani: „Inacceptabil”

Antrenori și părinți îngrijorați din Marea Britanie trag alarma după ce unei femei transgender de vârstă mijlocie care a trecut de la un bărbat biologic i s-a permis să concureze la cricket împotriva fetelor de la 12 ani.

Mai multe scrisori către Consiliul de cricket din Anglia și Țara Galilor (ECB) de la părinți și-au exprimat îngrijorarea că jucătorul, a cărui identitate și vârstă exactă nu au fost dezvăluite, deține un avantaj nedrept față de fetele lor, deoarece a suferit pubertate masculină, potrivit The Telegraph.

Jucătorul, despre care un antrenor a spus că „lovește mingea mai tare decât oricare altul pe care l-am văzut în ligă”, ar fi accidentat oameni, inclusiv un arbitru și un alt jucător care nu a putut juca luni de zile după incident.

Cricketul este un joc de bâtă și minge care a apărut în Anglia în secolul al XVI-lea și este format din 11 jucători pe un teren.

DREPTURILE TRANS TRANSFORMĂ TITLUL IX ÎN LUCRUIRE POLITICĂ PE CU LUPTE DE STAT: „ÎN ASEMĂ CU UN JUGGERNAUT”

Mai mulți părinți și-au exprimat îngrijorarea că permiterea unui bărbat biologic să joace cricket cu adolescente este periculos.

Mai mulți părinți și-au exprimat îngrijorarea că permiterea unui bărbat biologic să joace cricket cu adolescente este periculos. (Jessie Casson prin Getty Images/Fișier)

Un părinte a numit situația „inacceptabilă, incomodă și periculoasă”, iar un alt părinte al unei fete de 12 ani s-a îngrijorat că jocul împotriva jucătorului în cauză le va împinge pe fete să „renunțe la cricket pentru că devin atât de speriate că trebuie jocul de bowling și jocul acelei forțe și forțe.”

„Multe fete de la această vârstă abia încep cricketul cu minge tare și un singur incident este suficient pentru a le opri jocul”, a adăugat părintele.

Un alt părinte și-a exprimat „îngrijorarea reală” cu privire la oportunitatea ca un bărbat biologic să împartă spațiile de schimbare cu fetele adolescente.

VIITORUL SPORTULUI FEMEI ESTE ÎN RISC DIN CA ATLETII TRANSGENDER

Cricket este un joc de bâtă și minge care a apărut în Anglia în secolul al XVI-lea și are 11 jucători.

Cricket este un joc de bâtă și minge care a apărut în Anglia în secolul al XVI-lea și are 11 jucători. (Sergio Amiti prin Getty Images / File)

Se pare că șase județe de primă clasă ale jocului s-au întâlnit cu BCE pentru a-i cere să-și clarifice politicile transgender cât mai curând posibil. Conform regulilor actuale, „femeile trans pot concura în orice competiție, ligă sau meci numai pentru femei și ar trebui să fie acceptate în genul în care se prezintă”.

„Participarea transgenderilor este un domeniu complex”, a declarat un purtător de cuvânt al BCE pentru The Telegraph. „În cricketul de agrement, eligibilitatea jucătorilor se bazează pe propriul sex autoidentificat, fără cerințe medicale. Cu toate acestea, în lumina îndrumărilor din partea Grupului de egalitate al Consiliului Sportiv din Regatul Unit (SCEG), în prezent analizăm. Vom continua să facem se va consulta cu Sport England și cu alți experți independenți și va comunica orice modificări odată ce această lucrare este finalizată.”

O fotografie a unui steag Pride Progress, care include culorile din Steagul Mândriei Transgender.

O fotografie a unui steag Pride Progress, care include culorile din Steagul Mândriei Transgender. (Mike Kemp / În imagini prin Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Fiona McAnena, director de sport pentru Fair Play for Women, a lăudat BCE pentru revizuirea politicii sale cu privire la jucătorii transgender.

„Dacă vor să protejeze și să promoveze cricketul feminin, trebuie să protejeze calea talentelor. Singura modalitate este să facă echipe feminine pentru cei născuți femei și pentru nimeni altcineva”, a declarat McAnena pentru The Telegraph.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *