Președintele Biden face o vizită surpriză la Kiev, Ucraina, se întâlnește cu președintele Zelensky

Președintele Biden a sosit luni devreme dimineața în capitala Ucrainei, Kiev, într-o vizită surpriză, chiar înainte de aniversarea unui an de la invadarea țării de către Rusia.

Biden a rostit observații și sa întâlnit cu Zelensky la Palatul Mariinsky pentru a anunța o asistență suplimentară de jumătate de miliard de dolari din SUA. Noua asistență include obuze pentru obuziere, rachete antitanc, radare de supraveghere aeriană și alte ajutoare, dar fără arme avansate noi.

Călătoria este prima dată când Biden călătorește în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia în urmă cu un an.

Biden era de așteptat să viziteze Polonia luni pentru a marca împlinirea unui an de la începutul războiului.

GAETZ INTRODUCE REZOLUȚIE PENTRU A SCHIPAR AJUTORUL MILITAR ȘI FINANCIAR PENTRU UCRAINA, ÎNDEAMNA LA ACORD DE PACE

În această imagine din videoclip furnizat de Biroul de presă prezidențial ucrainean și postat pe Facebook, luni, 20 februarie 2023, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, dreapta, și președintele SUA Joe Biden își strâng mâna în timpul întâlnirii lor de la Kiev, Ucraina.

În această imagine din videoclip furnizat de Biroul de presă prezidențial ucrainean și postat pe Facebook, luni, 20 februarie 2023, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, dreapta, și președintele SUA Joe Biden își strâng mâna în timpul întâlnirii lor de la Kiev, Ucraina. (Biroul de presă prezidențial ucrainean prin AP)

UCRAINA Avertizează asupra unui atac masiv cu rachete rusești la aniversarea invaziei lui Putin: „TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIȚI”

Biden a spus că a vizitat Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenskyy și „a reafirma angajamentul nostru neclintit și neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

El a remarcat că președintele rus Vladimir Putin s-a „înșelat total” crezând că Ucraina este slabă și și-a lansat invazia cu un an în urmă.

„Mă întâlnesc cu președintele Zelensky și echipa sa pentru o discuție extinsă despre sprijinul nostru pentru Ucraina”, a spus Biden. „Voi anunța încă o livrare de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindare și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene. Și voi împărtăși că, mai târziu în această săptămână, vom anunța sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și companii care încearcă să evite sau să umple mașina de război a Rusiei”.

Președintele Joe Biden, în centru, strânge mâna cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, în dreapta, în timp ce aceștia pozează cu Olena Zelenska, stânga, soția președintelui Zelensky, la Palatul Mariinsky, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, Ucraina, luni, 20 februarie 2023.

Președintele Joe Biden, în centru, strânge mâna cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, în dreapta, în timp ce aceștia pozează cu Olena Zelenska, stânga, soția președintelui Zelensky, la Palatul Mariinsky, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, Ucraina, luni, 20 februarie 2023. (AP Photo/Evan Vucci, Pool)

„În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de națiuni de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – ​​și acest sprijin va dura”, a continuat el.

Biden a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu președintele polonez Andrzej Duda și cu liderii Aliaților noștri din Flancul Estic, în timp ce SUA caută să continue să mobilizeze lumea pentru a sprijini Ucraina.

Sirenele au putut fi auzite în Ucraina sfâșiată de război, când Biden a sosit în țară. SUA au sprijinit deja Ucraina cu milioane de dolari și echipamente militare.

Președintele Joe Biden, în centru, pozează cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, dreapta și Olena Zelenska, stânga, soția președintelui Zelensky, la Palatul Mariinsky, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, Ucraina, luni, 20 februarie 2023.

Președintele Joe Biden, în centru, pozează cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, dreapta și Olena Zelenska, stânga, soția președintelui Zelensky, la Palatul Mariinsky, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, Ucraina, luni, 20 februarie 2023. (AP Photo/Evan Vucci, Pool)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Rusia și-a continuat atacul în ciuda sancțiunilor occidentale și a pierderilor pe câmpul de luptă în ceea ce privește zonele controlate și pierderile de vieți omenești. Ucraina a primit, de asemenea, echipamente militare din mai multe țări care îi sprijină apărarea împotriva invaziei Moscovei.

O serie de parlamentari americani au spus că sprijinirea Ucrainei ar trebui să fie o prioritate de top, dar unii au criticat deciziile de a continua să acorde ajutor financiar fără o supraveghere adecvată.

Aceasta este o știre de ultimă oră. Reveniți pentru mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *